Een mooi gedekte tafel en heerlijke brunch! Bij Pasen denken we aan zelfgebakken broodhaasjes, paastollen, vers geperste jus d’orange en natuurlijk chocola. Kies je voor al deze lekkernijen wees je bewust dat je lijf door al die zoetigheid meer wil. Ga ervoor zitten, geniet heel mindful van elke hap en probeer goed te luisteren naar je stopknop.
Wil je liever blijven letten op koolhydraten? Hieronder heerlijke vrolijke recepten om van te genieten.
Sluit daarna af met een mooie fietstocht of wandeling in de omgeving.
Roerei met gerookte zalm
Ingrediënten: voor 1 persoon
- 40 gram gerookte zalm
- paar sprietjes verse bieslook
- 2 eieren
- zout en peper
- klontje boter
- scheutje (slag)room
Bereidingswijze
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en de bieslook fijn
- Breek de eieren in een kommetje, voeg een klein beetje zout (de gerookte zalm is al zoutig van zichzelf) en peper toe en roer met een vork de eieren een klein beetje los
- Smelt de boter in een pan
- Voeg de eieren toe, zodra de boter is gesmolten
- Roer met een spatel of houten lepel het ei zachtjes los
- Draai het gas uit, zodra het ei bijna is gestold (het gaart nog wat na)
- Voeg de zalm, een scheutje (slag)room en het bieslook toe
Salade van gele paprika en spek
Ingrediënten: voor 4 personen
- 150 gram ijsbergsla (1/4 krop)
- 50 gram voorgesneden andijvie
- 2 gele paprika’s
- 10 plakken ontbijtspek
- 30 gram pijnboompitten
- 20 gram parmezaanse kaas
voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels walnotenolie of sesamolie
- 1 eetlepel peterselie
- ½ theelepel peper
Bereidingswijze
- Snijd de ijsbergsla in stukjes en was samen met de andijvie
- Snijd de paprika in reepjes
- Bak de ontbijtspek knapperig en in een ander pannetje de pijnboompitten bruin
- Rasp de parmezaanse kaas
- Meng de ingredienten voor de dressing
- Leg de sla, andijvie en reepjes paprika in een schaal, meng de dressing er doorheen
- Leg de plakken ontbijtspek er bovenop en strooi daarover de pijnboompitten en parmezaanse kaas
- Strooi nog een beetje peper over de salade
Bron http://www.voedzaamensnel.nl/bijgerecht/simpele-salade-met-paprika-en-spek/
Avocado-spinazie smoothie
Ingrediënten: 2 personen
- 200 gram spinazie
- 1 avocado, het vruchtvlees
- 1 sinaasappel, geschild en pitten verwijderd
- 7 gram basilicum
- 7 gram munt
- 2 eetlepels lijnzaad
- 150 ml water
Benodigdheden: blender of staafmixer
bereidingswijze
- Doe de spinazie in de blender, het vruchtvlees van de avocado, de sinaasappel partjes, de kruiden en het water in de blender
- Blend het geheel tot een egale smoothie
- Voeg 2 eetlepels lijnzaad toe en zet de blender nog even kort aan
Bron http://supersnelgezond.nl/spinazie-avocado-sinaasappel-lijnzaad-smoothie/
Koolhydraat arme scones
Ingrediënten: voor 6 stuks
- 140 gram amandelmeel
- 65 gram mascarpone
- 35 gram roomboter (gesmolten)
- 2 eieren
- 8 gram bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract (vloeibaar)
- 2 druppels stevia (95% steviolglycosiden)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de amandelmeel, mascarpone, bakpoeder, vanille-extract, Stevia druppels en een snufje zout in een kom
- Klop in een andere kom de 4 eieren schuimig
- Voeg de gesmolten boter toe aan de eieren terwijl je blijft mixen
- Voeg het eiermengsel toe aan de overige ingrediënten en mix dit door elkaar
- Zet de vormpjes klaar en doe het beslag erin
- Bak de scones 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn
Lekker met opgeklopte room zonder suiker en gepureerd fruit.
Wandel of fietstochten
Nederland heeft veel mooi natuur. In de gemeentes Kaag en Braassem en Nieuwkoop kun je volop genieten!