De zomervakantie is alweer gestart en we worden regelmatig getrakteerd om hele warme dagen.
Onze praktijk zal de hele vakantie open blijven! Wel gaan wel allemaal in deze periode op vakantie en kan het zijn dat het iets langer duurt dan je van ons gewend bent. Maar weet dat je antwoord zal krijgen.

Enkele tips voor een gezonde zomer
- Drink voldoende water! Zet een fles in de koelkast, maak een feestelijke karaf met fruit en water voor bij een etentje.
- Geniet van elke hap! Eet langzaam en geniet van elke hap, luister naar je lichaam als je vol zit is het genoeg.
- Blijf in beweging! Ga lekker zwemmen, maak een mooie wandeling of fietstocht.
- Neem ook je rust, ga eens lekker zitten met een mooi boek.
Zomerse recepten

Selderij-kerriesalade
Ingrediënten
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel kerriepoeder
1 bleekselderij
2 appels (wil je minder koolhydraten gebruik dan 1 appel)
80 g rozijnen (wil je minder koolhydraten, gebruik dan 40 g)
100 g pecan noten
Bereiding
Maak de dressing in een kleine kom. Voeg de mayonaise, Griekse yoghurt en kerriepoeder bij elkaar en roer het goed door elkaar.
Was en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Was de appel, snij in vieren en haal het klokkenhuis eruit. Snij daarna in kleine stukjes.
Met de bleekselderij, appel, rozijnen en pecannoten door elkaar. Voeg de dressing toe en mix nogmaals.
Deze salade blijft zeker een paar dagen goed in de koelkast, verdeel hem in porties makkelijk om een paar dagen mee naar je werk mee te nemen.
Tip:
- aan de salade kan elke dag wat anders worden toegevoegd zoals:
- Een gekookt ei
- Stuk gerookte kipfilet
- Vis
- Ook lekker met paprika of venkel
Bron: gebaseerd op recept uit “I am a foodie: Kook als een expert, party time”.

Andijvie salade met kerrie en walnoten
Ingrediënten
Andijvie – halve krop (300 gram)
Ei – 4
Spekjes – 250 gram
Ui – 1
Walnoten – 60 gram
Dressing:
Mayonaise – 2 eetlepels
Yoghurt – 3 eetlepels
Knoflook – 2 teentjes
Kerriepoeder – ½ eetlepel
Bereiding
Leg de eieren in een steelpan met water, zet de pan op het vuur en laat 6 minuten koken
Bak de spekjes knapperig in een pannetje
Snij de andijvie intussen in reepjes en was goed
Snij de ui in halve ringen en de walnoten klein
Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
Leg de andijvie in een schaal en giet ⅔ van de dressing er overheen
Giet de eieren af, pel ze en snij in plakjes
Leg de ui en de ei plakjes op de salade
Strooi de spekjes en walnoten er overheen
Druppel de rest van de dressing over de salade
bron: https://www.voedzaamensnel.nl/lunch/andijvie-salade-met-kerrie-en-walnoten/