• Pasen, heerlijk samen genieten!

    Dit jaar staat Pasen vroeg voor onze deur. Dagen om met elkaar weer te genieten. Maar ook met deze feestdagen is het heel goed mogelijk om jouw gezonde leefstijl voort te zetten.

    Hieronder enkele recepten om tijdens deze feestdagen vooral te genieten.

    Het paasontbijt/ brunch

    Geniet van een heerlijk ei gerecht, bijvoorbeeld

     

    Recept: Eieren in een potje

    • eieren in een potje1/2 zakje verse bieslook (a 20 g)
    • 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
    • 8 eetlepels slagroom
    • 4 grote eieren (L)
    • 4 eetlepels geraspte belegen kaas

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 175 °C. Boven kommetje bieslook heel fijn knippen. Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot ‘sigaartje’ en in dunne reepjes knippen. In elk souffléschaaltje 1 eetlepel slagroom scheppen. Helft van verse kruiden over schaaltjes verdelen. Zout en peper erover strooien. Boven elk schaaltje 1 ei breken. Op elk ei weer 1 el slagroom scheppen. Rest van bieslook en basilicum erover verdelen. Kaas, zout en peper over schaaltjes strooien. Braadslede (of grote ovenschaal) tot helft vullen met heet water. Schaaltjes in braadslede zetten. Braadslede op rooster in midden van oven zetten en eieren in ca. 15 minuten laten stollen. Eventueel met in repen gesneden geroosterd koolhydraat arm brood.

    bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R179246/eieren-in-een-potje

    Denk aan vis bijvoorbeeld Gerookte zalm of makreel op een pakje komkommer. Lekker met een stukje brie.

     

    Recept komkommer toastje met zalm

    gezonde-snack-zalm-komkomer-brieIngrediënten

    • Komkommer – 1
    • Brie – 1 pakje á 200 gram
    • Gerookte zalm – 150 gram
    • Dille – naar smaak

    Snijd de komkommer in plakken van 1 cm dik en leg ze op een bord. Snijd de brie in vierkantje plakjes die ongeveer zo groot zijn als de komkommerschijfjes. Leg de plakjes brie op de komkommer. Snijd de gerookte zalm in strookjes, vouw ze dubbel en leg op de brie. Bestrooi de toastjes met dille.

    bron: http://www.voedzaamensnel.nl/lunch/gezonde-snack-toastjes-van-komkommer-brie-en-zalm/

    Maak zelf scones.

     

    Koolhydraatarm scones

    Ingrediënten: voor 6 stuks

      • scones140 gram amandelmeel
      • 65 gram mascarpone
      • 35 gram roomboter (gesmolten)
      • 4 eieren
      • 8 gram bakpoeder
      • snufje zout
      • 1 theelepel vanille-extract (vloeibaar)
      • Eventueel 2 druppels stevia (95% steviolglycosiden)Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de amandelmeel, mascarpone, bakpoeder, vanille-extract, steviadruppels en een snufje zout in een kom. Klop in een andere kom de 4 eieren schuimig. Voeg de gesmolten boter toe aan de eieren terwijl je blijft mixen. Voeg het eiermengsel toe aan de overige ingrediënten en mix dit door elkaar. Zet de vormpjes klaar en doe het beslag erin. Bak de scones 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
      • http://www.gezondlevenmetpien.nl/scones-koolhydraatarm-glutenvrij-suikervrij-met-rode-vruchtensaus/

    Serveer een heerlijke soep, bijvoorbeeld avocado soep

    Avocado soep

    Ingrediënten

    • avocado soepgroentebouillon poeder
    • 300-500 ml water gekookt om bouillon te maken
    • 1 Hass avocado geschild en ontpit (ca 150 gr.)
    • 1 teentje knoflook grof gehakt
    • 70 gram groene paprika
    • 1 kleine sjalot
    • 1 eetlepel limoensap of citroensap
    • 1 hand verse koriander fijngesneden of platte peterselie
    • chilipoeder naar smaak of iets anders pittigs
    • peper en zout naar smaak
    • 50 ml slagroom
    • SERVEREN
    • 2 eetlepels zure room
    • 2 tl fijngesneden paprika of tomaat
    • 2 eetlepels geraspte kaas
    • takje koriander

    Bereiding

    Maak bouillon van water met bouillonpoeder of een blokje of gebruik verse. Doe de helft van de bouillon samen met de avocado, knoflook, paprika, ui, limoensap en koriander in de foodprocessor of blender en pureer tot een gladde massa. Voeg de rest van de bouillon toe en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder. Ik had een grote avocado en deed er nog meer bouillon bij. Doe de soep over in een kom en roer de slagroom erdoor. Dek goed af en zet tenminste 1 uur in de koelkast of even(!) in de vriezer.

    SERVEREN

    Verdeel de soep over de borden en serveer elk bord met een lepel zure room, paprika, kaas en een takje koriander. Smaakt voortreffelijk met bv. tonijn en een salsa van tomaat. Eet smakelijk en geniet!

    Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/avocadosoep/