Overgewicht

Weeg je meer dan goed is voor je gezondheid dan heb je overgewicht en is het verstandig om af te vallen. Met een gezond gewicht zit je niet alleen lekkerder in je vel en voel je je fitter, je hebt ook minder kans om ziek te worden.

Buikomvang
waist-measure-image-7-1-10Een goede manier om te bepalen of je een ongezond gewicht hebt is het meten van de buikomvang. Het vet wat rond je buik zit, geeft een verhoogd risico op veel ziektes.

Meet je buikomvang tussen de onderkant van je ribben en de bovenkant van je bekken (bij veel mensen: je smalste deel of taille) en kijk in welke categorie je valt:

Buikomvang volwassen vrouwen:
• minder dan 68 cm: Je bent iets te licht
• van 68 – 80 cm: Precies goed: hou dit gewicht
• van 80 – 88 cm: Je nadert de risicogrens: probeer richting de 80 te komen
• 88 of meer: Je gezondheid is in gevaar: probeer af te vallen

Buikomvang volwassen mannen:
• minder dan 79 cm: Je bent iets te licht
• van 79 – 94 cm: Precies goed: hou dit gewicht
• van 94 – 102 cm: Je nadert de risicogrens: probeer richting de 94 te komen
• 102 of meer: Je gezondheid is in gevaar: probeer af te vallen

http://www.dreamstime.com/stock-photos-diet-decision-concept-nutrition-choices-dilemma-healthy-good-fresh-fruit-vegetables-greasy-cholesterol-rich-image44317303Begeleiding
Om overbodige kilo’s te verliezen is het noodzakelijk je leef- en voedingsstijl aan te passen. Een andere voeding en meer bewegen helpen je jouw doel te bereiken. Wij hebben inmiddels veel ervaring opgebouwd met het begeleiden van mensen met overgewicht. Samen kijken we wat voor jou haalbaar is en geven tips en adviezen om met een nieuw voedingspatroon aan de slag te gaan.

Emotie-eten
Heb je gemerkt dat het vaak niet lukt om een dieet vol te houden omdat je door spanning, stress, vermoeidheid of juist blijdschap meer gaat eten? Dan is het belangrijk dat je naast het aanpassen van je eetpatroon ook met je eetgedrag aan de slag gaat. Leer hier meer over op onze pagina Emotie eten.

Contact
Heb je vragen of wil je een afspraak maken dan kun je contact met mij opnemen via leonie@dieetvoorjou.nl of 06-21859958