Orthomoleculaire voeding

Speciaal aandachtsgebied

Orthomoleculaire therapie gaat om onze gezondheid op moleculair celniveau (je lichaamscellen). Wat hebben jouw lichaamscellen nodig om optimaal gezond te kunnen zijn en te kunnen functioneren. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Ieder mens reageert anders op allerlei voedingsstoffen. Zo kan voor de ene persoon een boterham een prima voedingsmiddel zijn en voor de andere juist niet.

Hayat Maliki heeft binnen ons team deze specialisatie. Zij kijkt daarbij net even verder. Veel gezondheidsklachten worden veroorzaakt door stress, onvoldoende nachtrust, weinig beweging, pijnstillers, maagzuurremmers of een verkeerd eetpatroon. Je lichaam is niet instaat om de nodige voedingsstoffen te verteren en dus op te nemen. Hierdoor kan je vage gezondheidsklachten krijgen.

Voedingssupplementen

Soms kan het nodig zijn om een voedingssupplement naast een aangepast eetpatroon te gebruiken om je lichaam tijdelijk te ondersteunen. Dit kunnen vitamines of mineralen zijn, maar ook bijvoorbeeld aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen.

Voedingssupplementen en medicatie kunnen elkaar wel beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om je arts, apotheker of andere behandelaar op de hoogte te brengen wat je gebruikt.

Aanvullend onderzoek

Aanvullend onderzoek van bijvoorbeeld de ontlasting of bloed kan soms extra inzicht geven. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Als dit nodig is, worden de mogelijkheden besproken tijdens je afspraak.

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken dan kun je contact met ons opnemen via info@dieetvoorjou.nl of 06-21859958.