Beleg een vezelrijke cracker of koolhydraatarme boterham ruim met beleg:
- roomboter, plakjes salami, ei, peper en zout naar smaak, mayonaise
- plak 48+ kaas, komkommer, mayonaise of roomboter, peper naar smaak
- roomboter, zalm, Hüttenkäse/cottage cheese, rucola sla of andere sla, peper naar smaak
- filet Américain naturel, ei, rucola sla of andere sla, mayonaise of roomboter, peper naar smaak
- roomboter, filet Américain naturel, geraspte 48+ kaas, komkommer, peper naar smaak
- rosbief, roomboter, avocado, mayonaise, tomaat, peper naar smaak
- roomboter, zalmsalade, zakje rucola sla of andere sla, peper naar smaak
- tosti: roomboter, plak 48+ kaas, plakje ham, mayonaise
- roomboter, filet Américain naturel, geraspte 48+ kaas, komkommer, peper naar smaak
Fruitontbijt met volle kwark, noten en amandelschaafsel
Recept voor 1 persoon, kh per portie 17,5 gram
- 100 gram seizoens fruit (of aardbeien, blauwe bessen etc. uit de vriezer)
- 150 gram volle kwark
- handje ongebrande en ongezouten noten (geen pinda’s)
- 20 gram amandelschaafsel
Doe de kwark in een kom. Snijd het fruit in kleine stukjes en roer door de kwark. Bak de noten even kort in een koekenpan, hak ze in stukjes en strooi ze over de kwark. Doe er tot slot amandelschaafsel overheen
Groenteomelet
Recept voor 1 persoon, kh per portie ca. 1 gram
- 2-3 eieren
- 3 plakjes ontbijtspek
- Groente bijv. ui/knoflook/champignons/kruiden
- Scheut olijfolie of klontje boter
Snijd de groente in kleine blokjes. Bak de plakjes ontbijtspek. Haal het spek uit de pan en bak in het achtergebleven vet de groenten tot ze beetgaar zijn. Indien nodig een beetje olijfolie of boter toevoegen. Klop ondertussen de eieren en voeg wat peper en zout toe. Verdeel de groenten en spek gelijk over de bodem van de pan Giet het ei mengsel erbij en laat rustig stollen. Leg een bord ondersteboven op de omelet zodat het ei ook aan de bovenkant gaar wordt.
Contact
Heb je vragen of wil je een afspraak maken dan kun je contact opnemen via info@dieetvoorjou.nl of 06-21859958.