We zitten alweer midden in de zomervakantie, door alle corona aanpassingen is het weer anders dan andere jaren. Maar we hopen dat iedereen de tijd neemt om te ontspannen en te genieten van elkaar.
Leonie is van maandag 9 t/m zondag 22 augustus op vakantie.
Farah zal op maandag en Hayat op dinsdag en woensdag werkzaam zijn voor de praktijk. De anderen dagen kun je wel een bericht achter laten de collega’s pakken het dan de volgende week weer op.
We zijn bereikbaar via info@dieetvoorjou.nl of 06-21859958
Floor is voorlopig niet werkzaam als diëtist voor Dieet voor Jou. We willen haar bedanken voor alle begeleiding in het afgelopen jaar en wensen haar heel veel geluk met haar eigen praktijk.
Hayat is op 24 juni begonnen met haar eerste spreekuur voor de praktijk en Farah op 5 juli. Beide collega’s hebben er veel zin om je te helpen met een dieetadvies was bij jou past.
Nog wat korte tips:
blijf ook in de zomer genieten van wat je eet, eet langzaam en geniet van elke hap die je neemt!
Kies voor 1 kleine uitzondering per dag, bijvoorbeeld 1 bolletjes Italiaans ijs, een groot waterijsje of 1 biertjes of wijntje op het terras.
Neem 1x per week iets speciaals en geniet daar extra van.
Maak dagelijks een mooie wandeling of fietstocht.
Ontspan en geniet.
Probeer voldoende rust te nemen en voldoende te slapen.
Om de verspreiding van corona tegen te gaan is het belangrijk dat we ons allemaal aanpassen. Ook op scholen zijn daarvoor aanpassingen gemaakt. De uitdaging waar kinderen en ouders tegenaan lopen die graag wat bewuster willen trakteren, het coronaproef trakteren. De belangrijkste regel voor de traktatie, deze moet verpakt zijn. Hoe maken we met deze uitdaging een leuke traktatie. Hieronder enkele ideeën:
Verpakt fruit
Bananen, appels en bijvoorbeeld mandarijnen lenen zich heel goed om te veranderen in Minions, gezichtjes met een stift of plak oogjes.
Verpakte kaas
De babybell veranderen in “Red” van de Angry birds. Daarnaast bestaat er de “cheese strings” wat ook heel feestelijke en stoer getrakteerd kan worden.
Gedroogd fruit voorverpakt
Er zijn verschillende soorten voorverpakt gedroogd fruit te koop zoals bijvoorbeeld “Fruit rolls van yo yo bear. Plaats ze in een leuk bekertje met een servetje. Maar er bestaan ook doosjes en reepjes met gedroogd fruit. Een doosje rozijntjes leent zich ook heel goed om te versieren en uit te delen.
Knijpfruit of yoghurt
Met knijpfruit of een vergelijkbare verpakking met drinkyoghurt kunnen we ook alle kanten op. Een kaartje met een leuke tekst, een foto op de verpakking maakt het ook heel feestelijk.
Bellenblaas
De bellenblaas is echt fantastisch om vrolijk te versieren en alle kinderen te verassen.
Een klein cadeautje
Mini ijsjesschieters, gummetjes, klein leuke noties boekjes en vele andere kleine cadeautjes voor onder een euro zijn er te koop. Verpak het feestelijk en het feest is compleet.
Contact
Heb je vragen of wil je een afspraak maken dan kun je contact opnemen via info@dieetvoorjou.nl of 06-21859958.
Een mooi gedekte tafel en heerlijke brunch! Bij Pasen denken we aan zelfgebakken broodhaasjes, paastollen, vers geperste jus d’orange en natuurlijk chocola. Kies je voor al deze lekkernijen wees je bewust dat je lijf door al die zoetigheid meer wil. Ga ervoor zitten, geniet heel mindful van elke hap en probeer goed te luisteren naar je stopknop.
Wil je liever blijven letten op koolhydraten? Hieronder heerlijke vrolijke recepten om van te genieten.
Sluit daarna af met een mooie fietstocht of wandeling in de omgeving.
Roerei met gerookte zalm
Ingrediënten: voor 1 persoon
40 gram gerookte zalm
paar sprietjes verse bieslook
2 eieren
zout en peper
klontje boter
scheutje (slag)room
Bereidingswijze
Snijd de gerookte zalm in reepjes en de bieslook fijn
Breek de eieren in een kommetje, voeg een klein beetje zout (de gerookte zalm is al zoutig van zichzelf) en peper toe en roer met een vork de eieren een klein beetje los
Smelt de boter in een pan
Voeg de eieren toe, zodra de boter is gesmolten
Roer met een spatel of houten lepel het ei zachtjes los
Draai het gas uit, zodra het ei bijna is gestold (het gaart nog wat na)
Voeg de zalm, een scheutje (slag)room en het bieslook toe
Salade van gele paprika en spek
Ingrediënten: voor 4 personen
150 gram ijsbergsla (1/4 krop)
50 gram voorgesneden andijvie
2 gele paprika’s
10 plakken ontbijtspek
30 gram pijnboompitten
20 gram parmezaanse kaas
voor de dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels walnotenolie of sesamolie
1 eetlepel peterselie
½ theelepel peper
Bereidingswijze
Snijd de ijsbergsla in stukjes en was samen met de andijvie
Snijd de paprika in reepjes
Bak de ontbijtspek knapperig en in een ander pannetje de pijnboompitten bruin
Rasp de parmezaanse kaas
Meng de ingredienten voor de dressing
Leg de sla, andijvie en reepjes paprika in een schaal, meng de dressing er doorheen
Leg de plakken ontbijtspek er bovenop en strooi daarover de pijnboompitten en parmezaanse kaas
Goede voornemens wie kent ze niet? Wat zou jij dit jaar willen veranderen of mee door willen gaan? Wat doe je al al en wil je volhouden? Laat ons weten waarmee jij aan de slag wilt gaan.
Onze voornemens:
Wees lief voor jezelf en niet te streng: zo houd je balans!
Schrijf elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.
Kies zoveel mogelijk voor puur en onbewerkt eten en drinken.
Wandel zoveel mogelijk, het liefst elke dag.
Een betere balans tussen online en offline.
Deze koers doorpakken van de praktijk!
Dit lijkt erg veel, maar we zijn hier al voor een groot deel mee aan de slag. Sinds de Lock down lopen we meer en proberen ook wij een goede balans te vinden in ons eetpatroon. Leonie heeft in november een heel mooi cadeau gekregen van Ingrid Eijssink van het netwerk “Emotie-eten”. Daar is zij gelijk mee begonnen. Omdat het zo’n fijn boekje is heeft zij het weer cadeau gegeven aan Floor als kerstgeschenk. We wensen jullie heel veel succes!
De herfst! Nu toch echt officieel gestart na een heerlijke nazomer en hoe komen we nog meer in de stemming dan met pompoen? Leuk als decoratie voor in de tuin, maar ook zeker fijn in de keuken.
Pompoen is veelzijdig: heerlijk in een stoofpot, als soep of als lasagne. Hieronder volgen 2 lekkere recepten, zodat jij klaar bent voor de herfst!
Lasagne met pompoen (koolhydraat-arm)
Een herfstige variant op de koolhydraat-arme lasagne. We kennen hem natuurlijk al met plakjes courgette en aubergine als ‘lasagnevellen’, maar probeer hem ook eens met plakken pompoen. Hieronder volgt het recept:
Benodigdheden:
1 flespompoen in plakken of kant- en klare verse pompoenvellen van AH
1 courgette in plakken
1 aubergine
2 paprika’s, in kleine blokjes gesneden.
300 gram rundergehakt- of vega gehakt
1 pakje gezeefde tomaten/tomatenblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Geitenkaas (dit kan zowel zachte als geraspte geitenkaas zijn)
Verse kruiden zoals italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met de pompoen en maak hem schoon. Snijd het vruchtvlees wat overblijft in mooie, dunne plakken.
Snipper de ui en bak in 1 eetlepel olijfolie de ui glazig. Voeg ook de knoflook toe en daarna het gehakt. Bak het geheel tot het gehakt rul is en voeg dan de paprika’s toe en de tomatensaus. Laat het geheel even pruttelen en voeg de verse kruiden en peper naar smaak toe. TIP: geitenkaas en pompoen combineert heel goed met tijm en rozemarijn!
Bouw nu de lasagne op in een ovenschaal. Je begint met een laagje van de tomaten-gehakt saus, dan een laag pompoen afgewisseld met courgette (om en om dus). Dan weer een laag saus, dan weer de plakken etc.
Top het geheel af met de geitenkaas en schuif de lasagne voor +- 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de lasagne vellen gaar zijn door er na 30 minuten er in te prikken. Zijn de nog niet gaar? Laat het geheel dan nog even 5 minuten langer in de oven staan.
Lekker voor erbij: een frisse salade met rucola en tomaten. Gebruik voor de dressing een goede olijfolie. Eet smakelijk!
Pompoensoep
Pompoensoep! Lekker voor een snelle warme maaltijd, maar ook erg fijn voor bij de lunch. Hieronder vind je het recept.
Benodigdheden:
1 Oranje of flespompoen, in stukken (je kunt ook kant- en klare pompoenblokjes kopen)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm gember, in stukjes
1 tl komijn
1 eetlepel olijfolie
1 Liter bouillon (groente)
50-100 ml kokosmelk
Pompoenpitten ter garnering
Verse koriander ter garnering
Staafmixer.
Hoe maak je het:
Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en komijnpoeder.
Voeg daarna de blokjes pompoen toe en bak kort mee.
Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur gaar pruttelen.
Als het geheel gaar is, pureer je het tot een gladde soep. Voeg dan de kokosmelk toe. Vind je de soep dan nog te dik? Dan kun je nog wat water toevoegen.
Warm het geheel nog even goed door en serveer in mooie soepkommen. Garneer de soep met de verse koriander en pompoenpitten.