10 jaar Dieet voor jou

Natuurlijk iedereen eerst de beste wensen voor 2023! Voor ons is het een mooi moment om stil te staan bij wat er de afgelopen 10 jaar gebeurd is.

10 jaar geleden (1-1-2013) was het zover en heeft Leonie de overstap gemaakt van het werken als diëtist voor thuiszorgorganisatie Activite naar een eigen praktijk Diëtistenpraktijk Dieet voor jou.

De naam is ontstaan met de basis dat we een persoonlijk advies geven. Het symbool staat voor gezond voeding met liefde voor jezelf en je ontwikkeling/ transformatie.

De praktijk is inmiddels gegroeid van 7 naar 16 spreekuren per week in Roelofarendsveen, van 4 naar 8 spreekuur in Ter Aar. Het aantal spreekuren in Rijpwetering is gelijk gebleven. Vanaf mei 2020 hebben er meerdere diëtisten voor de praktijk gewerkt. Op dit moment zijn we met een team wat bestaat uit 3 diëtisten.

Het team bestaat nu uit collega’s Hayat Maliki, Farah Jamil en Leonie Goezinnen. Wij hopen de komende jaren weer verder te groeien en onze cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Floor Dieben was de eerste collega die voor de praktijk kwam werken. We willen haar bedankten voor alles wat ze heeft gedaan en voor de vriendschap die we nog hebben. Floor heeft nu een eigenpraktijk in Haarlem. https://www.dietistfloordieben.nl/

Anne Hogeweij heeft ook ruim een jaar voor de praktijk gewerkt waarna ze een nieuwe uitdaging is gaan zoeken. Anne ook jou willen we bedanken voor je inzet en natuurlijk ook je vriendschap.

Vanaf 1 april 2022 hebben we onze eigen kamer (0.39) in het Hof van Alkemade. Leonie heeft al vanaf de opening in het Hof van Alkemade gewerkt maar altijd van een andere gebruiker gehuurd.

We zijn aangesloten bij het wijksamenwerkingsverband Kaag en Braassem samen gezond. En op 02 juli 2020 is Leonie toegetreden tot het bestuur. Omdat wij als diëtistenpraktijk geloven in een multidisciplinaire aanpak is het heel fijn dat onze wij onze beroepsgroep mogen vertegenwoordigen.

Ook in de gemeente nieuwkoop zijn we aangesloten bij het wijksamenwerkingsverband Wel zo compleet om ook daar zoveel mogelijk collega’s te leren kennen en te zorgen voor een fijne samenwerking.

In 2021 zijn we gestart als diëtist binnen de beweegkuur in de gemeente Kaag en Braassem. Dit is een gecombineerd leefstijl interventie (gli) programma wat wordt vergoed vanuit de basis van onze zorg verzekering. We werken hierbij samen met een leefstijlcoach, twee fysiotherapeuten en een collega diëtist uit een andere praktijk. Inmiddels draaien er 4 groepen en starten we weer op 28 maart 2023.

Dankzij subsidie en een fijne samenwerking met sportbedrijf Kaag en Braassem en De Driemaster hebben we in 2022 weer 2 groepen Superfitkids gedraaid speciaal voor kinderen met Overgewicht. Ook binnen dit programma werken we samen met een sportcoach, kinderfysiotherapeut en orthopedagoge.

Wij staan voor kwaliteit en zijn allemaal ingeschreven in het kwaltiteitsregister paramedici. Afgelopen perioden hebben w ook weer verschillende bijscholingen gevolgd. Hayat heeft naast Leonie ook de training Lekker puh kindereetcoach gedaan. Hayat en Farah hebben de training positieve gezondheid gedaan samen met andere collega’s binnen ons wijksamenwerkingsverband. Leonie heeft afgelopen jaar de cursus besturen gedaan en de training tot ACT diëtist.

Waar gaan we heen:

  • we hopen vooral op deze manier door te gaan, om onze cliënten tijdens een persoonlijk gesprek te coachen
  • de fijne samenwerking te behouden in beide gemeenten
  • een groep te starten speciaal voor mensen die last hebben van emotie-eten

Geef een reactie