Kritische eters

Regelmatig komt het voor dat kinderen bepaalde voedingsmiddelen niet lusten. Maar als er echt heel weinig voedingsmiddelen worden gegeten, spreken we over een kritische of lastige eter. Dit kan in het gezin veel zorgen, maar ook stress en spanningen geven. Eind 2016 heeft Leonie de opleiding Anders kijken naar kritische eters van Anders kijken naar kinderen en de kinderdieetcreatie gevolgd.

Met deze nieuwe werkwijze gaan we op een speelse manier aan de slag om meer plezier in het eten te krijgen. Maar eerst wordt er tijdens het intake gesprek op het spreekuur samen met jou en je kind gekeken, wat zij op dit moment eet. Als er op dat moment te korten zijn, kijken we hoe die op dat moment aangevuld kunnen worden. Zodat de strijd rond het eten losgelaten kan worden en er op een positieve manier gestart kan worden met het leren ontdekken van het eten. Het is belangrijk om met kleine stapjes aan de slag te gaan.

Kinderen worden begeleid met materiaal van de kinder(di)eetcreactie, waarbij plezier voorop staat. Soms is eerst leren ontdekken van het eten belangrijk of kan er gelijk kennis worden gemaakt met meneer Snork.

Als extra hulp nodig is dan werken we samen met de  logopedist, kinderfysiotherapeut of orthopedagoge.

Contact
Heb je vragen of wil je een afspraak maken dan kun je contact met mij opnemen via leonie@dieetvoorjou.nl of 06-21859958.