• Gefeliciteerd!

    Mango kwarktaart zonder toegevoegd suiker en zoetstoffen

    Materiaal:

    • Springvorm 24 cm
    • Keukenmachine
    • Staafmixer
    • Mixer

     

    Ingrediënten:

    Bodem

    • 163 gr Dadels (zonder pit)
    • 50 gr kokosolie (gesmoten) of 60 gram roomboter
    • 50 gr walnoten
    • 94 gr havermout

     

    Voor de kwark laag

    • 500 gr volle kwark
    • 250 gr slagroom
    • 8 blaadjes gelatine
    • Vanille aroma of vanille stokje
    • 1 vers mango
    • 400 gr diepvries mango ontdooit
    • 1 theelepel citroensap

     

    Voor de garnering

    • 1 verse mango
    • Blauwe bessen

    Bedek de bodem en de rand van de taartvorm met keukenpapier

    Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Maal het tot een deeg, als het niet goed een geheel wordt voeg dan wat extra boter toe.

    Bekleed de bodem van de springvorm met het mengsel. Ik heb een lepel gebruikt om het deeg aan te duwen. Plaats de vorm met de bodem tijdelijk in de koelkast.

    Week de gelatine bladen in lauw water. Pureer de diepvriesmango en verse mango. Voeg de vanillearoma en citroensap toe. Warm dit mengsel op en roer de gelatine bladen er doorheen. Laat he mengsel afkoelen.

    Klopt de slagroom tot het lobbig wordt.

    Voeg de kwark en de slagroom toe aan het fruitmengsel.

    Stort de mango kwark mix nu op de bodem.

    Plaats de taartvorm een nacht in de koelkast.

    Maak de garnering de volgende dag:

    Snij de mango in dunne plakjes.

    Garneer de taart met de mango en blauwe bessen.