Ervaringen

Thea (65 jaar) Meedoen aan het traject op weg naar een gezonde leefstijl  heeft me veel opgeleverd. Bij de start was ik veel te zwaar, had een conditie van nul komma nul en bij de jaarlijkse gezondheidscheck zat ik flink in de gevaren zone wat betreft mijn bloedwaarden en bloeddruk. Het roer moest om!

Starten met flink bewegen onder leiding van de fysio in groepsverband, gesprekken met MW en dietiste Leonie waren stimulerend en leverde resultaat op. Kennismaken met 5 sporten waarvan ik er 2 heb gekozen en nu nog steeds doe, zorgen nu dat mijn conditie op peil blijft. Bloeddruk en bloedwaarde zijn nu prima!
Een verandering in voedingspatroon en goede keuzes maken is een langer traject, ik vind alles lekker. Weten en doen zijn 2 verschillende zaken en het heeft me moeite gekost om op de goede weg te blijven wat gewichtbeheersing betreft. Leonie was in deze periode de stabiele factor en stok achter de deur. Het maakte dat ik  niet echt verslofte. Maar consequent een gezonde stijl van eten volhouden, dat koste me moeite. Leonie gaf de ruimte om mijn eigen weg te ontdekken, ze droeg meerdere methodes aan hoe om te gaan met eetgedrag. Zo leerde ik mezelf op dat gebied kennen en ontdekte wat bij mij past. De informatie over  voedingsadviezen bij insulinecontrole en afvallen  bleek bij mij te passen. Keuzes maken, suiker en koolhydraten beperken. Etiketten lezen en geen calorien tellen.
Dit werkt voor mij en nu kan ik het alleen en heb ik de begeleiding van Leonie los durven laten. Fijn dat  je me hebt gestimuleerd met je steun en deskundigheid.
Nogmaals bedankt!!
Filmpje Jos Berns (begeleiding Connie Hoek)