Ontdek je eetbalans op smaakvol Sardinië

Ergens in 2021 zag ik een bericht van Ingrid Eijssink van emotie-eten voorbij komen. Ik heb al eerder opleidingen gevolgd bij haar en haar voorgangster Joanna Korting. Nu kan ik me aanmelden voor een reis naar Sardinië in het teken van het hervinden van je eetbalans, emotie-eten en omgaan met je innerlijke saboteur. Dit sprak mij meteen aan, ik begeleid veel mensen met deze problematiek. Ook merk ik dat ik af en toe ook terugval in mijn oude gewoonten. Helaas ging deze reis door Corona niet door, maar eindelijk in September 2022 was het zover! Graag wil ik mijn ervaring met jullie delen.

Dag 1: Aankomen en Landen

We komen heel vroeg in de ochtend aan, maar krijgen de gelegenheid om echt even te landen op een hele bijzondere plek.

“Ik accepteer mezelf zoals ik ben” trek ik uit de stapel bewustzijn kaartjes. Ja ook ik kan heel kritisch zijn. Zelfacceptatie is wel een thema.

We spreken over wat we deze week willen leren. Daarna mag ik al mijn eigen eetregels opschrijven. Oef dat zijn er best veel. Maar regels zijn niet altijd erg.

Dag 2: Welk type eter ben jij?

Ja ook ik ben een emotie-eter, veel mensen trouwens. Daar hoef je, je niet voor te schamen. We gaan op onderzoek uit. Uit welke eetcultuur komen we zelf? Wij aten vroeger altijd aan tafel, maar we deden niet aan verspilling er was een restjes dag, echt gezellig was het niet, aan de andere kant waren verjaardagen en feesten wel belangrijk ook met veel eten natuurlijk.

Een nieuw thema is intuïtief eten, luister ik al volledig naar mijn lichaam. Wat heb ik op dit moment nodig en hoeveel. Persoonlijk ervaar ik dat als een echte uitdaging.

’s Avonds genieten we van een echte pizza. Ja tijdens deze reis is niets verboden en gaat het om bewust genieten.

Dag 3: De valkuil van de innerlijke saboteur

Op een hele bijzondere locatie gaan we verder op onderzoek uit. Sam laat een bijzonder nummer horen van Pink Floyd waarbij herinneringen aan mijn vader aangewakkerd worden.

Wat zijn vermijdingstrategieën, bij mij weglopen er niet over willen praten, eroverheen praten, lachten. Juist ja, ze komen hier allemaal aan bod. Mijn saboteur vind dat ik me vooral niet moet aanstellen…

Dag 4: van weerstand naar overgave

We gaan aan de slag met zelfcompassie. Voelen van ons innerlijke kind. Deze waterval stond centraal, durf je los te laten en onder de koude stroom te gaan staan.

Kan je kiezen voor wat je werkelijk wil en kan je voelen wat het kind in je zou willen doen?

Dag 5: Eten en emoties

Waar komt mijn verlangen naar bepaald voedsel vandaag. Wat maakt dat als ik moe ben opzoek ga naar b.v. chocolade of drop. Of juist soms zoveel trek heb in iets hartigs zoals chips of een stuk kaas. Ik heb ontdekt dat mijn ouders voor een deel hieraan gelinkt zijn. Mijn moeder liefde zacht en zoet. Mijn vader de onrust naar chips en kaas.

Op deze dag heb ik gekozen om een zelfcompassie oefening te doen om mijn emoties los te laten met de kracht van muziek.

Dag 6: Thuiskomen in je lichaam

Met mooi uitzicht op een oude brug, mag ik een brief schrijven aan mezelf vanuit mijn echt ik. Wat gun ik mezelf waar ben ik trots op.

Het is een hele waardevolle oefening.

Dag 7: Van zelfhaat naar zelfcompassie & voluit leven

Alweer de laatste dag, we gaan opzoek naar waarden die voor ons belangrijk zijn. Deze waarden gaan we koppelen aan bepaalde thema’s. Welke saboteurs komen we hierbij tegen.

Voor mij zijn bijvoorbeeld belangrijke waarde: liefde, compassie, plezier, geborgenheid, harmonie, samen zijn, gezelligheid, zelfontplooiing, afwisseling, natuur, rust maar ook avontuur.

Zo ook dit avontuur wat weer veel te snel voorbij is gegaan. Maar waarbij ik heb genoten van het samen zijn, liefde, de afwisseling, natuur maar de rust. Na weer een hele drukke periode ga ik nu verder met mijn reis zoals mijn kaartje aangaf deze week “accepteer mezelf zoals ik ben”, maar ook ontwikkel je verder en luister naar lichaam.

Mocht je ook deze reis willen maken, volgend jaar wordt het weer opnieuw aangeboden. Editie 2: ontdek waardoor je overeet of ondereet en hervind je eetbalans, op smaakvol Sardinië. Ik kan het van harte aanbevelen. We kunnen natuurlijk ook samen aan de slag gaan met behulp van het boek uit de ban van emotie eten en alle nieuwe oefeningen die ik deze week geleerd heb.

Leonie

Geef een reactie