• Een frisse start

  Het voorjaar is weer begonnen. We hebben al wat zomerse dagen achter de rug. Voor mij weer het moment om mijn eigen leefstijl weer wat te verbeteren. Hierbij enkele tips om zelf ook aan de slag te gaan. Daarnaast zal ik regelmatig op de Facebook patina van dieet voor jou regelmatig een menu posten.

  Bewegen
  Maak een beweegplan voor jezelf. Wat ga je doen om 3-4x per week een uur goed intensief bezig te zijn. Zelf volg ik twee keer per week een fitness groepsles en 1x een spinningles bij de sportschool. Daarnaast is het belangrijk dat je de andere dag het liefst een uur in beweging bent. Hierbij wil ik weer gaan wandelen, met behulp van mijn stappenteller.

  Ontspannen
  Om een gezondere leefstijl goed vol te kunnen houden is rust en ontspanning net zo belangrijk als beweging en een goed eetpatroon. Hierbij is mijn voornemen om weer op tijd naar bed te gaan. Mobiele telefoon en computer na het avondeten niet mee te gebruiken en de tijd te nemen om ook voor het slapen gaan nog wat te lezen. Regelmatig een mooie wandeling kan ik combineren met mijn plan om meer te gaan bewegen. Daarnaast ontspan ik ook van een bezoek aan de Sauna. Kijk voor jezelf waar je, je goed bij voelt.

  Boodschappen
  Zorg dat je goed bent voorbereid om koolhydraatarme recepten te kunnen bereiden. In mijn standaard assortiment hoort

  Houdbare producten

  • Belgische mayonaise
  • Olijfolie standaard en extra vinniger
  • Balsamico azijn
  • Mosterd
  • Zaden en pitten: Lijnzaad, pompoen pitten, zonnebloempitten, sesamzaad
  • Noten bijvoorbeeld walnoten en gemengde noten (zonder rozijnen cranberries)
  • Amandel en kokosmeel

  Verse producten

  • Verse slagroom
  • Roomkaas met en zonder kruiden
  • Diverse groenten voor salades bijvoorbeeld sla, tomaat, komkommer, paprika, venkel, bietjes
  • Ingrediënten voor salade bijvoorbeeld, geitenkaas, mozzarella, feta, (gerookte) kipfilet
  • Eieren
  • Griekse yoghurt
  • Rood fruit, zoals aardbeien en blauwe bessen
  • Diepvries rood fruit